СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Образователни еко-игри и почистване имаше в парк Лаута
 Facebook

Образователни еко-игри и почистване имаше в парк Лаута15.07.2020 / 13:25 - CityBuild.bg

Поредната инициатива на активистите за чистота в Пловдив - сдружение БГ Бъди активен, обедини малки и големи зад каузата град #безотпадъци.

 

 

Вчера в парк Лаута се проведе поредното събитие, част от кампанията JunkAround - серия почистващи събития. Специални участници в това издание бяха деца от две частни детски занималня, които се включиха в почистването, a специално за тях организаторите бяха подготвили и серия от учене чрез забавление - Чисти игри. По време на игрите децата научиха защо е важно да пазим чисто, как да събираме разделно отпадъците си и къде да ги изхвърляме.

 

 

Кампанията Junk Around е част от дългосрочната програма на „БГ Бъди активен" „_МЯСТО България", с която от сдружението се опитват да ангажират гражданите да пазят чиста и красива градската среда. Организаторите канят малки и големи жители на района да се включат в акцията, за да допринесат за каузата Пловдив #безотпадъци.

 

 

Активистите за чист град отговаряха на въпроси на децата, свързани с почистване и облагородяване на междублоковите пространства, разделното събиране и оползотворяване на отпадъци и ще насърчават споделянето на идеи за по-чиста градска среда.

 

 

"Основната ни цел е да насърчим у децата културата за опазване на чистотата в най-ранна възраст. Когато детето е научено от малко да следва принципите на живот с по-малко отпадъци, то ще се превърне в отговорен възрастен, който пази и цени средата около себе си", сподели Гергана Ангелова от екипа на БГ Бъди активен.

 

 

По време на почистването бяха събрани няколко чувала с отпадъци. Учителките на децата изразиха своето възхищение от кампанията и споделих радостта си от това, че учениците са намерили сами идея, близка до техните разбирания, и са се включили доброволно в инициативата.

 

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Любопитно