СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Община Асеновград планира ремонт на стадион „Шипка“
 Facebook

Община Асеновград планира ремонт на стадион „Шипка“26.03.2020 / 12:24 - CityBuild.bg

Той няма да бъде продаден, застроен или с променен статут, каза зам.-кметът инж. Стоян Димитров.

 

„Желанието на ръководството на общината е стадион „Шипка" да бъде запазен в пълната му цялост и да функционира именно като спортно съоръжение. Затова ще бъдат предприети мерки, за да може да се ползва по предназначение, доколкото е възможно", посочи Димитров. Той припомни, че през изминалия управленски мандат на настоящия кмет д-р Христо Грудев е извършен ремонт на пейките, санитарните възли, съблекалните за футболистите и още други дейности. Освен това община Асеновград отпуска немалка сума на футболния клуб за поддръжка на съоръжението.

 

 

И към момента намерението на местното ръководство е стадион „Шипка" да бъде обновен и ремонтиран така, че да стане привлекателно място за спорт и за наблюдаване на футболни срещи. „През последните 8 години на територията на обекта са изградени 2 допълнителни съоръжения, които са по частна инвестиция - едното е футболно игрище, а другото - зала за тенис на корт. Категорично заявявам, че тази порочна практика ще бъде прекратена. На територията на стадион „Шипка" няма да се разрешава повече застрояване под каквато и да е форма", заяви заместник-кметът. 

 

 

Планира се извършване на ремонт на пейките. Ще бъдат отделени пари и за ремонтиране на съблекалните. Частично ще бъде подновен и теренът на игрището. С конкретни срокове за осъществяване на плановете инженер Стоян Димитров не се ангажира, тъй като всяко едно действие е предмет на обществена поръчка.

 

„Знаете, че бе възложен един проект, надхвърлящ далеч рамките на пространството, което позволява обектът. В момента водим преговори с фирмата, изпълняваща проектирането. Налага се да прекратим договора, защото поръчката не отговаря на обема на възлагане. И парите, които се освободят - в размер на около 34 000 лева, директно смятаме да вложим в седалки и обновяване на спортното съоръжение. Към момента стартираме процедура за избор на изпълнител за ремонт на всички общински обекти на територията на цялата община", уточни Димитров. 

 

Ремонтните дейности на стадион „Шипка" ще се извършат поетапно, в зависимост от ресурса, който община Асеновград може да отдели. Планирано е ремонтните дейности да стартират от местата за сядане. „Целта е да върнем обратно хората да гледат спортните мероприятия и постепенно да преминем към останалите неща. Същевременно не се отказваме от идеята си при изхода на Асеновград в посока село Боянци да се изгради тренировъчно спортно игрище и многофункционална спортна зала", обясни Димитров.

 

Достъпът до стадион „Шипка" по време на ремонтните дейности няма да бъде ограничаван. След приключване на ремонта община Асеновград, футболният клуб, стопанисващ съоръжението, и Общинският съвет в града ще обсъдят варианти за възлагане на охрана на обекта. За момента стадионът ще продължи да функционира по същия начин, както е било досега. 

 

Община Асеновград възнамерява да подаде сигнал в прокуратурата за публично разпространяване на невярна информация из социалните мрежи във връзка с твърдения, че има намерение за застрояване или разпродаване на земята, върху която е построен стадион „Шипка".

 

 
още от Новини

още от Страната