СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Община Благоевград узаконява парк „Македония“
 Facebook

Община Благоевград узаконява парк „Македония“03.06.2020 / 12:30 - CityBuild.bg

Целта е спортните клубове да не прекратяват дейността си.

 

Имотът и сградите, които се намират в парк „Македония“ и са превърнати в дом на няколко спортни клуба от Благоевград, са в процедури по узаконяване. През декември миналата година община Благоевград бе уведомена от РДНСК, че въпросният имот не е урегулиран, а в Общия устройствен план на Благоевград той фигурира с последното си преотреждане „обекти на МНО“, тъй като ОбС не е гласувал ПУП. Сградите, които се намират в него, са с предназначение „гаражи“ и „работилници“, което прави използването им като зали за спортна дейност или събития неправомерно. Всички строителни действия по тези сгради са направени без строителни книжа и без разрешение за строеж.

 

 

С оглед значимостта на обектите и ползването им за спорт, още в началото на тази година бе изготвен доклад за изработване на Общ устройствен план на община Благоевград, като се предвиди за имота смесена многофункционална зона „Смф“. На 25 февруари бе сключен и договор за изготвяне на Проект за частично изменение на Общ устройствен план на община Благоевград за поземлен имот с идентификатор 04279.621.147. Към днешна дата са изпратени за съгласуване и План-схеми до „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД и до електроразпределителното дружество ЧЕЗ.

 

Процедурите изискват време, но ръководството на община Благоевград уверява собствениците на спортни клубове, че ще предприеме всички необходими действия, за да може тренировъчният процес на децата да не бъде прекратяван.

 

 
още от Новини

още от Страната