СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Община Кричим започва туристически проект
 Facebook

Община Кричим започва туристически проект20.01.2020 / 10:25 - CityBuild.bg

Той е с наименование „По следите на древността - една история за история, култура и вяра".

 

На община Кричим правителството прехвърля собствеността върху имот - частна държавна собственост. Теренът е с площ 30 916 кв. метра. Досега той е бил в управление на областния управител на Пловдив. Общината ще го използва за модернизация на съществуващата и изграждане на нова инфраструктура, с което ще се осигури достъп до туристическите обекти и природни забележителности.

 

Проектът предвижда рехабилитация на панорамния път до резервата "Изгорялото гюне" и защитената местност "Козница", както и разработване на туристически маршрут "По стъпките на Цар Иван Асен II" - до Асеневия камък с надпис /на който е стоял Цар Иван Асен/ и до крепостната стена "Иванково кале". И още - изграждане на изгледни площадки, поставяне на указателни и информационни табели за еко пътеки и туристически маршрути, маркировки, беседки, пейки и кошчета за отпадъци.

 

Кметът поясни, че проекта е стар, но едва сега е дошло времето да се обърне внимание и да се насочат усилия и средства за опазване, популяризиране и развитие на културно историческо наследство, на природните забележителности и на туристически обекти. Защото в предходните години работихме по реализиране на важните за общината инфраструктурни проекти, поясни Калчев. По думите му за осъществяването на проекта ще се търсят средства по програми от фондовете на Европейския съюз, а ако не бъдат осигурени такива, то тогава проектът поетапно ще бъде реализиран с общински средства, и то в рамките на до три години.

 

 
още от Новини

още от Страната