СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
За над 4 млн. лв. в община Петрич ще се асфалтират пътища
 Facebook

За над 4 млн. лв. в община Петрич ще се асфалтират пътища17.04.2018 / 17:13 - CityBuild.bg

Градът ще се свързва с всички села от район Подгорие с нов, значително по-кратък маршрут.

 

Проектът на общината за асфалтиране на стария път между града и село Беласица, откъдето ще се прави и връзката с главния път за Подгорието, е по ОП „Развитие на селските райони” на обща стойност 4 420 534 лв. Проектното предложение включва цялостна рехабилитация, в това число полагане на нова асфалтова настилка на четири възлови участъка от общинската пътна мрежа и всичко свързано с прилежащата пътна инфраструктура. Това са: пътят Петрич – Беласица / пътят от черквата „Св.Петка” до разклона за село Беласица/; пътят Скрът-Габрене; пътят Габрене-Златарево;пътят от с.Гега до отклонението за Чурилово. Това са общо около 10 км общинска пътна мрежа.

 

 

Пътят от Петрич до село Беласица никога не е бил асфалтиран. Той започва от кв. „Бухото” и излиза под отбивката за с. Беласица, при главния път за Подгорието. Общата дължина на трасето е близо 4 км, габаритите на пътя ще са между 3 и 6 м. За да се избегне необходимостта от отчуждителни процедури, пътят е проектиран така, че на места има и стеснени участъци.

 

„Според проекта за Общ устройствен план на община Петрич, около този път е предвидено жилищно строителство на определена височина. Освен това, правим постъпки бившият стрелбищен комплекс, сега държавна собственост, да бъде придобит от Община Петрич и в този район да се заложи още както жилищно, така и индустриално строителство”, обясни кметът Димитър Бръчков. Той напомни, че в нито една друга посока Петрич не може да се разраства като жилищно строителство и заради това проектът за пътя до село Беласица е особен важен.

 

 

За другите три пътни отсечки по проекта - Скрът-Габрене; Габрене-Златарево; с.Гега до отклонението за Чурилово, където има само черен път, също е предвидено цялостно асфалтиране. За село Гега е заложено и разширяване на урбанизираната територия по ОУП, тъй като има заявени инвестиционни намерения в областта на туризма. В този район е и чуриловски манастир „Св. Георги”, който е сред посещаваните туристически обекти.

 

Обявени са и обществените поръчки за авторски надзор, строителен надзор, управление и СМР по проекта на ОП „Развитие на селските райони”.

 

 
още от Новини

още от Страната