СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
123 от 265 общини имат одобрени актуални общи устройствени планове
 Facebook

123 от 265 общини имат одобрени актуални общи устройствени планове13.01.2020 / 16:31 - CityBuild.bg

МРРБ осигурява близо 4.5 млн. лв. за тези, които все още нямат такива.

 

Към края на 2019 г. 123 от 265 общини в България разполагат с одобрени актуални общи устройствени планове за цялата им територия. Към настоящия момент са действащи и се изпълняват 115 споразумения за финансово подпомагане.

 

Съобразно предвидените в бюджета средства за дейността през 2020 г. МРРБ ще предприеме действия за финансово подпомагане на общините, които са кандидатствали след 2016 г. за финансово подпомагане изработването на проекти на ОУПО, но не са сключили споразумения с МРРБ до изтичането на бюджетната 2019 г., както и общини, които към момента не са кандидатствали за подпомагане.

 

Допуска се финансиране по сключени договори на общините с избран изпълнител след 2014 г., чието действие не е приключило. Възможност за финансиране ще имат и общини, които през 2015 г. са сключили споразумения с МРРБ с краен срок на действие – до изтичане на бюджетната 2015 г., които не са изпълнили споразуменията и същите са прекратени с изтичане на крайния срок.

 

Редът и условията за достъпа на общините до средствата са публикувани на интернет страницата на МРРБ в раздел „За потребителя“ – „Нормативни актове“ – „Общи устройствени планове“.

 

 
още от Новини

още от Страната