СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Обсъдиха изграждането на обходния път на Кърджали
 Facebook

Обсъдиха изграждането на обходния път на Кърджали20.04.2017 / 16:28 - citybuild.bg

Премиерът Огнян Герджиков и кметът на града коментираха и разширяването на ГКПП „Маказа“.

 

Над половин час продължи срещата на кмета на община Кърджали с премиера Огнян Герджиков и придружаващите го лица днес. Инж. Азис постави на вниманието на министър-председателя няколко основни въпроса, като акцентира преди всичко върху темата Маказа - както от гледна точка на изграждането на обходният път на Кърджали, така и от възможността през пункта да минават не само леки автомобили. Беше отбелязано, че има частична проектна готовност за изграждането на такова трасе. От общината помолиха премиера Герджиков да предаде проекта на следващия министър-председател, за да може да бъде включен в дневния ред на новия кабинет.  

 

В хода на разговора инж. Азис представи някои от реализираните проекти на общината до момента, като подчерта, че Кърджали може да се похвали с положителен прираст относно икономическото развитие на общината. Като пример градоначалникът посочи изградените вече три корпуса на завод „Теклас” и предстоящото стъпване в областния град на високо технологично производство от фирма Ай Пи Ес. Герджиков бе запознат и с проекта, който работи община Кърджали по Норвежкия фонд за реставрация и консервация на Перперикон, както и с проекта за индустриалната зона.

 

Премиерът имаше възможността и да види и идейните варианти на скулптура Зиятин Нуриев за бъдещ паметник на толерантността в Кърджали. Кметът инж. Азис постави пред служебния премиер и въпроса, свързан с оживяването на малките населени места. „Сега Кърджали като областен град, въпреки многото малки населени места, не може да участва с проекти по Програмата за развитие на селските райони. В тази посока трябва да се търсят възможности”, каза градоначалникът.

 

 
още от Новини

още от Страната