СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Обсъдиха Подробен устройствен план за Горубляне-Запад
 Facebook

Обсъдиха Подробен устройствен план за Горубляне-Запад15.09.2020 / 15:40 - CityBuild.bg

Новата разработка на плана ще бъде съобразена с възраженията и исканията на собствениците.

 

Вчера във връзка с ПУП-Горубляне Запад представители на ИК Горубляне проведоха среща в НАГ, на която присъства главният архитект на София Здравко Здравков. Имало е искане за намаляване размера на булеварда, свързващ Младост с Горубляне, което няма да бъде взето под внимание, защото е в противоречие с транспортната концепция на ПУП-а. За да се приключи проектът, той трябва да е изработен върху актуална кадастрална карта, т.е. всички преписки за нанасяне на имоти в АГКК трябва да приключат.

 

 

Относно ПУП-Крайречен (между бул. „Крайречен" и „Горубляне"), заповед за ПУП-а не може още да се издаде, защото от АПИ вече 8 месеца не са го съгласували. „Вероятно ще се наложи с мегафони и блокиране на трафика пред АПИ да поискаме подписване на вече готовия ПКТП на бул. „Крайречен", казват от Инициативния комитет.

 

Проектът за велоалеята и тротоара по ул. „Самоковско шосе" ще бъде готов до края на месеца, след което ще се съгласува служебно и ще бъде издадено разрешение за строеж. „Ще има одобрен проект, но кой ще премахне незаконните огради на автокъщата на „Динамик Трейдинг"? Защо, след като собственикът толкова години е ползвал безвъзмездно общинска собственост, сега не премести доброволно оградата си по границите на имота, който притежава? Защо възпрепятства изграждането на тротоар и велоалея по ул. „Самоковско шосе", която ще е в полза не само за горубци, а и за цяла София?", питат от ИК Горубляне.

 

 

Относно пенсионерския клуб проектите по всички части са внесени в р-н „Младост", минали са корекции и вече се чака разрешение за строеж, съобщават още от Инициативния комитет.

 

 
още от Новини

още от София