СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Обсъдиха проект за реконструкцията на бул. „Хаджи Димитър“ в Сливен
 Facebook

Обсъдиха проект за реконструкцията на бул. „Хаджи Димитър“ в Сливен11.01.2019 / 13:27 - CityBuild.bg

Той беше представен от главния проектант на обекта инж. Анастас Кънев.

 

В сградата на Общината в сряда се проведе обсъждане на проектното предложение за реконструкцията на бул. „Хаджи Димитър". Според инж. Кънев с разработката и нова структура на булеварда ще се подобри значително визуалната комуникация както с обекта, така и в цялост за централна градска част. Приоритет ще бъдат пешеходците, осигуряване на безопасност за всички участници в движението и постигане на функционалност за устойчива и модерна централна градска част.

 

 

В срещата, водена от заместник-кмета Румен Иванов, участваха представители на Регионалната колегия на Камарата на архитектите в България и Регионална колегия на инженерите в инвестиционното проектиране. Те имаха възможност да дават своите мнения, препоръки и предложения, с които да се подобри цялостната визия на проекта. Участниците в срещата получиха уверение, че всяко тяхно предложение по проекта ще бъде взето под внимание и разгледано обстойно.

 

В края на ноември 2018 г. Общинското ръководство предостави възможност на жителите на община Сливен да внасят конкретни предложения и мнения по изготвената актуализация на проекта за благоустрояване на бул. „Хаджи Димитър". Средствата в размер на 1 млн. и 800 хил. лв. са осигурени от правителството.

 

 
още от Новини

още от Страната