СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Обсъдиха възможности за разширяване на „Сенсата Технолоджис България“
 Facebook

Обсъдиха възможности за разширяване на „Сенсата Технолоджис България“24.08.2017 / 17:28 - citybuild.bg

Припомняме, че компанията се довери на продукти на „Технопанел" за завода си в индустриална зона "Марица".

 

Възможности за разширяване и бъдещи инвестиционни намерения на „Сенсата Технолоджис България" бяха обсъдени вчера със заместник-министрите на икономиката Лъчезар Борисов и Александър Манолев и представителите на компанията - Томи Вер Елст, генерален мениджър, и Чавдар Каменов, оперативен мениджър. Компанията е иноватор в решенията за сензорна техника, електрозащита и контрол в автомобилната индустрия. На българския пазар е от 2011 г. Произвежда и доставя сензори за "Фолскваген, "Даймлер", "Волво", "Фиат" и "Дженерал Мотърс".

 

На срещата е била дискутирана провежданата чрез Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) политика от страна на държавата в подкрепа на бизнеса, привличането на нови инвестиции, разширяването на съществуващо производство и допълнителните стимули за развитие на бизнес в райони с висока безработица. Обърнато е било и специално внимание на Индустриална зона Видин, с чиито промени, направени от Министерски съвет в края на юли, се премахна разпоредбата за забрана на продажба на терени и отстъпване на правото на строеж върху територията на зоната. 

 

Засега не е ясно дали „Сенсата" гледа точно към крайдунавския град за евентуалната следваща инвестиция. В момента американската компания има бази в София, в индустриалната зона на Ботевград и в с. Царацово. Именно в пловдивското село бе последната инвестиция на производителя, като инвестицията там бе за над 90 млн. лв. В сградата са използвани 100 мм стенни сандвич панели с изолационна сърцевина от MW на „Технопанел". Главен изпълнител на проекта е „Сиенит Холдинг", а проектанти: арх. Георги Стоянов и арх. Иван Щерев, АДС ЕООД.

 

Снимка: buildingoftheyear.bg

 

 
още от Новини

още от Баш майстор