СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Обсъжда се статутът на участието ни в Архитектурното биенале във Венеция
 Facebook

Обсъжда се статутът на участието ни в Архитектурното биенале във Венеция10.01.2020 / 17:00 - CityBuild.bg

Обсъждането започва днес и ще продължи един месец.

 

Министерството на културата обяви началото на провеждане на обществено обсъждане на Проект на статут за национално участие на България във Венецианското биенале за архитектура. Документът е публикуван на сайта на министерството и е достъпен чрез следния линк. Писмени предложения по проекта могат да се изпращат в срок до 17.00 ч. на 10 февруари на i.kolev@mc.government.bg.

 

 

С подготовката на националното участие в Архитектурното биенале във Венеция Министерството на културата си поставя за цел да създаде условия за дългосрочното участие на страната ни в една от най-престижните международни изложби, която се провежда всяка четна година. Документът е изработен и съгласуван в рамките на работна група към Министерството на културата, в състава на която са включени представители на Камарата на архитектите в България (КАБ), Съюза на архитектите в България (САБ), Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) и други експерти.

 

Припомняме, че Общото събрание на КАБ миналия месец одобри да бъде създадена целева сметка (фонд) за бъдещо участие на България в Архитектурното биенале във Венеция, тъй като подготовката за предстоящото тази година не завърши с успех - независимо от изготвянето на проектобюджет, проектопрограма, статут, създадени контакти, срещи в министерството на културата и изпратени писма за намерение за участие. С министерството е решено работата да продължи, като се излъчват комисари и за двете биеналета (за изкуство и за архитектура), за дългосрочно наемане на павилион, както и за събиране на средства за бъдещи участия.

 

 
още от Новини

още от АРТ