СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Обсъждането на бюджета на София е без възможност за становища от граждани
 Facebook

Обсъждането на бюджета на София е без възможност за становища от граждани16.01.2020 / 15:30 - CityBuild.bg

Публичната дискусия е тази вечер, но крайният срок за предложения по проекта приключи на 14 януари.

 

На 9 януари Столична община е публикувала съобщение, че кани общественоста на публично обсъждане на Проекта за бюджет на Столична община за 2020 година, което ще се проведе тази вечер от 18:00 часа в сградата на ул. “Московска” 33, ет. 5, Зала 5. Парадоксалното е, че според събощението становища и предложения по проекта е можело да се представят в деловодството до 14 януари. Това провокира негодуванието на общинския съветник Иво Божков от Демократична България, който казва: "До момента няма нито едно предложение, което да е било прието на тези обсъждания, които общината прави по закон всяка година. На практика само се отчита дейност и се губи времето на хората, като резултатът е нулев!".

 

 

Според кмета на София Бюджетът на столицата е фокусиран върху екологията, развитието на градския транспорт и ремонт на квартални улици. "В Бюджет 2020 защитаваме два стратегически приоритета за София. Първият е повече средства за инвестиции в кварталите. Вторият – подобряване на качеството на въздуха и озеленяване." Фандъкова посочи, че към дейностите, свързани с подобряване качеството на въздуха и инвестиции в кварталите, са насочени 80% от бюджета и 95% от инвестиционната програма за 2020 г.

 

Над 172 млн. лв. са средствата за транспортната инфраструктура, в това число и основни ремонти на квартални улици. Това са 50 млн. лв. повече от 2019 г. Най-съществено е увеличението за ремонти в кварталите – общо 50 млн. лв. или с 12 млн. лв. повече от 2019 г. 10 млн. лв. от тях ще предоставим директно на кметовете на райони, каза Фандъкова. Тя разчита на всеки от тях да изготви своя програма с приоритетни обекти.

 

Проектобюджетът на Столична община може да бъде разгледан тук.

 

 
още от Новини

още от София

още от Избрано