СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Обсъждат екооценката на проекта за изменение на ОУП на Царево
 Facebook

Обсъждат екооценката на проекта за изменение на ОУП на Царево14.02.2020 / 15:24 - CityBuild.bg

В общината попадат 4 защитени зони, няколко вида защитени територии, 3 природни забележителности и 8 защитени местности.

 

Министерството на регионалното развитие и благоустройството открива днес временно преустановената процедура за провеждане на консултации по изготвения доклад за Екологична оценка (ЕО) на проекта за изменение на общия устройствен план (ИОУП) на Община Царево. Крайният срок за провеждане на консултациите и изразяване на становище по ЕО е 17:30 часа на 16 март.

 

Обхватът на проекта на ИОУП е цялата територия на община Царево, всички 13 населени места в нея – градовете Царево и Ахтопол и 11 села, както и землищата им. В община Царево попадат и четири защитени зони, както и няколко вида защитени територии – природен парк „Странджа“, резерватите „Силкосия“ и „Тисовица“, 3 природни забележителности и 8 защитени местности.

 

 

Министерството на околната среда и водите е дало положителна оценка на Доклада за степента на въздействие на проекта за изменение на ОУП върху предмета и целите на защитените зони. Това становище е приложено към Доклада за екологична оценка. Всички документи са предоставени за достъп в срок от 30 дни в сградата на Община Царево, гр. Царево, ул. „Хан Аспарух“ № 36, всеки работен ден от 9.30 ч. до 17.30 ч. Публикувани са и на електронните страници на Министерство на регионалното развитие и благоустройството и Община Царево.

 

Становищата и мненията могат да се депозират на място в сградата на Община Царево: ул. „Хан Аспарух“ № 36, всеки работен ден от 9.30 ч. до 17.30 ч., на факс: 0590/52003 или електронна поща: tsarevo@dir.bg.

 

След приключване на срока за консултации ще бъде проведено обществено обсъждане на проекта на ИОУП, Доклада за Екологична оценка, Доклада за оценка на съвместимостта и всички приложения към тях. Общественото обсъждане ще се проведе на 23 март от 17.30 часа в залата на читалище „Георги Кондолов“ в Царево.

 

 
още от Новини

още от Страната