СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Обсъждат изграждане на пристанище за обществен транспорт в Силистра
 Facebook

Обсъждат изграждане на пристанище за обществен транспорт в Силистра13.07.2020 / 16:44 - CityBuild.bg

Предвижда се строителството да започне най-рано през следващата година и да отнеме около две години.

 

 

На 8 юли в Общински съвет - Силистра се проведе обществено обсъждане на Доклада за оценка на въздействието върху околната среда (ДОВОС) на обект: "Изграждане на пристанище за обществен транспорт с регионално значение "Порт Марлин"- гр. Силистра. Проектът бе презентиран от Марин Калушев - представител на инвеститора.

 

По време на общественото обсъждане стана ясно, че "Порт Марлин" ще включваща зърнобаза с 20 силоза, с капацитет 200 000 тона пшеница или 100 000 тона слънчогледови семки и товарно пристанище с две корабни стоянки, инвестиция на стойност 20 милиона евро. Новото пристанище край Силистра, което ще на намира на терена на "АДМ България трейдинг", е с по-големи възможности, ще може да се товарят по 5000 тона зърно на ден. В същото време се предвижда пристанището да бъде мултифункционално и ще може да се използва за товаро-разтоварни дейности за широк спектър товари, които могат да се транспортират по река Дунав.

 

Според инвеститора няма да настъпи негативно влияние върху екологията и състоянието на водите на река Дунав, защото на мястото, определено за строеж, съществува кейова стена. Вече има изграден кладенец за промишлена вода, а фирмата ще инвестира и във водопровод, довеждащ питейна вода до обекта.

 

 
още от Новини

още от Страната