СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
За обзавеждане и оборудване на читалището в с. Мененкьово дават 70 хил. лв.
 Facebook

За обзавеждане и оборудване на читалището в с. Мененкьово дават 70 хил. лв.11.10.2018 / 11:26 - CityBuild.bg

Средствата са за възстановяване на основните функции на читалището след пожар.

 

По бюджета на община Белово правителството предвиди допълнителен трансфер в размер на 70 хил. лв. за обзавеждане и оборудване на Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1910“, с. Мененкьово. Вследствие на пожар на 22.06.2015г. изгоря покривна конструкция от 800 кв.м, обгорели и опушени бяха 2600 кв.м.

 

 

Съществуващата постройка е в центъра на селото. Представлява двуетажна масивна сграда, построена през 1963г., изпълнена със зидария от плътни тухли, масивни междуетажни подови конструкции - частично с полета от гредоред, и дървена покривна конструкция.

 

Проект за възстановяване на сградата е разработен след издадена виза от гл. архитект на община Белово от 09.11.2016г. и задание от Възложителя. На 30 август миналата година за изпълнител на възстановяване на сградата на читалището е избрано "Артстрой" ООД-Смолян.

 

 

Проектното предложение за възстановяване на сградата включва: възстановяване на дървената покривна конструкция-носещи елементи, обшивки, топло-паро- и хидроизолации, летви и контралетви, нови керемиди и капаци; подмяна на водосточни тръби и улуци; възстановяване на дървена подова конструкция на кота +7,40; подмяна на архитектурния под в цялата сграда, с изключение на съществуващата мозайка по фоаиета и стълбище; изравняване нивата на зала и сцена; оформяне на площадка със стъпала за евакуация от залата към вътрешния двор; отделяне на котелно помещение до основното стълбище на партера; сепариране с преградни стени от гипсокартон на помещения за архив и изложбена зала; изчукване и почистване на съществуващите стени от обгаряне и стара мазилка, гипсокартон/, гипсова шпакловка, грундиране, боя; почистване на съществуващите тавани от от обгаряне и стара мазилка, измазване с вароци.

 

 
още от Новини

още от Страната