СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Очаква се изграждане на завод за електрически превозни средства у нас
 Facebook

Очаква се изграждане на завод за електрически превозни средства у нас16.01.2020 / 18:00 - CityBuild.bg

Предстои одобрение на проекта и реализиране на инвестиционните намерения.

 

Вчера в Пекин заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова се срещна с Янг Хонг Тао - кмет на град Дъджоу, провинция Шандун, и ръководството на корейско-китайската компания „Сонго моторс". Припомняме, че през декември в Министерски съвет беше подписан меморандум за намерения за изграждане на завод за електрически превозни средства у нас. Документът бе парафиран от изпълнителния директор на Българската агенция за инвестиции и от ръководителите на  корейско-китайската компания „Сонго моторс" и италианския им партньор „Хадид холдинг".

 

 

Изпълнителният директор на „Сонго моторс" Йонгбок Шин сподели тогава, че компанията му за първи път стъпва в България и изрази увереност, че проектът ще бъде финализиран. „За нас България е стабилна държава и дава гаранция за бъдещето", изтъкна партньорът му Винченцо Ди Гранди, президент на „Хадид холдинг", който вече има дъщерна компания, развиваща транспортна дейност у нас.  Очаква се при реализацията на заявените инвестиционни намерения да бъдат открити около 2 000 работни места.

 

Целта на срещата вчера беше финализирането на разговорите за планираната инвестиция в размер на 200 млн. долара. Седалището на „Сонго моторс" се намира в Дъджоу. В тази връзка кметът Янг Хонг Тао увери българския вицепремиер, че проектът е представен пред местното правителство, като се очаква неговото одобрение и реализиране на обявените инвестиционни намерения.

 

 

 
още от Новини

още от Страната