СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Очаква ви презентация "Сингапур - Градините на залива"
 Facebook

Очаква ви презентация "Сингапур - Градините на залива"19.03.2018 / 12:38 - CityBuild.bg

Когато си получил шанса да видиш нещо толкова впечатляващо, ти се иска да го споделиш с хора със сходни професионални интереси.

 

Това казват ландшафтните архитекти Ганчо Бакалов и Рая Бисерова-Бакалова. "Шансът беше, че съпругата ми беше един от двамата европейски съдии на ISU, избрани за жури на състезанието по фигурно пързаляне „Четирите континента“ в Тайпе, Тайван, от 20 до 27 януари. Това направи възможни четирите прекрасни дни в Сингапур, които си позволихме след закриването на „Четирите континента“, казва ланд. арх. Бакалов.

 

Той и съпругата му организират презентация, в която ще разкажат накратко за историята на Сингапур и как става възможно една страна, около 20 пъти по-малка по територия от България, да се превърне в един от азиатските тигри. Ще говорят за това какво означава „скокът на жабата“ /Leapfrogging/ и каква е заслугата за този успешен скок на Ли Куан Ю - първият премиер, управлявал 26 години независим Сингапур, превърнал се в баща на нацията. Елитаризъм, ред, дисциплина, сурови наказания, привилегии за образованите – цяла поредица от мерки и все неща, доста различни от либералните стратегии в днешна Европа.

 

 

Основно внимание, разбира се, ще бъде отделено на Gardens by the Bay - Градините на залива:

 

- Концепцията на сингапурските ръководители „Град в градината

 

- Конкурсът и победителите Grant Assosiates – ландшафтни архитекти от Обединеното кралство, перфектната екипна работа с архитекти, конструктори, комуникатори и други професионалисти, наградите и отличията за вече реализирания проект.

 

- Акцентите, даващи неповторимия облик на Градините – Flower Dome /с Гинес за най-голямата оранжерия в света/ и Cloud Forest /с 35 метрови водопади/. Другият определящ акцент – Supertrees – силни визуални ефекти, но и решаващи основната част от функционалните и технологични проблеми на градините.

 

- Презентиране на декоративната растителност в оранжериите съобразно климата в естественото им местообитаване – хладен и сух или пък горещ и влажен климат.

 

- Останалите зони, части от градинската композиция – пространства и водни площи.

 

- Богатото участие на градинската скулптура и пластики.

 

- Ефектното осветление и светлинните шоу програми, придружени с музика.

 

- Образователните програми за деца и възрастни.

 

- Перфектната структура и организация, осигуряваща великолепно и безпроблемно прекарване на свободното време в Градините на залива и пр.

 

 
още от Новини

още от София

още от Любопитно