СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Очаква се рестарт на обществените поръчки за зони 2 и 4 в централна част в София
 Facebook

Очаква се рестарт на обществените поръчки за зони 2 и 4 в централна част в София



19.05.2017 / 13:11 - citybuild.bg

Процедурите бяха спрени заради необходимост от промяна на технически характеристики на основни материали.

 

Обществените поръчки за обновяване на зони 2 и 4  в София бяха спрени в сряда вечерта със заповед на столичния кмет /вижте тук и тук/. В мотивите се посочва, че е "необходима съществена промяна на някои от техническите характеристики на основни материали, подлежащи на оценка съгласно методиката, а направеното изменение би довело до промяна на крака от заинтересованите да участват в процедурата лица". За това съобщи вчера Club Z.

 

Според Фандъкова е важно процедурите да бъдат изрядни и след като е установен пропуск, той да бъде отстранен. Освен това ремонтите ще се правят с европейски средства и може да ни бъде наложена финансова корекция. Според заместник-кмета по транспорта Евгени Крусев се е наложило да бъдат изчистени "някои архитектурни детайли" и процедурите трябва да бъдат обявени отново до 14 дни.

 

 

Източник на схемата - студио "Плейсмейк" 

 

Двете поръчки - за зона 2 и зона 4, са за над 50 милиона лева общо и финансирането за тях се очаква основно от ОПРР. Ремонтът на ул. "Граф Игнатиев" и прилежащи площади трябваше да започне през юни и да бъде готов до края на годината, за да посрещне българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Сроковете за прекратените поръчки бяха от 6 месеца до 450 дни, за да може част от дейностите да са готови до първи януари догодина.

 

Зона 2 обхваща: ул. „Граф Игнатиев" от ул. „Алабин" до Канала, в това число пл. „Джузепе Гарибалди", пл. „Славейков" и градината „Св. Седмочисленици"; ул. "Цар Шишман" между ул. „Граф Игнатиев" и пл. Народно Събрание; ул. „6-ти септември" между ул. „Граф Игнатиев" и ул. „Аксаков"; ул. „Солунска" между бул. „Витоша" и ул. „Граф Игнатиев". Ремонтът включва изграждане, възстановяване и обновяване на публичните пространства, както и ремонт на релсов път и съпътстващите го контактна и кабелна мрежи по ул. „Граф Игнатиев". Прогнозната стойност на поръчката, без да се включва ДДС, е 21 930 576 лева. Проектът е на А.Д.А. - Архитектурно дизайнерска агенция с ръководител арх. Иво Пантелеев. Вижте всичко за обновяването тук.

 

 

 

Зона 4 обхваща: площад "Александър Невски" и прилежащи пространства - територията между улица "Г. С. Раковски", улица "Московска", площад "Васил Левски", булевард "Васил Левски", булевард "Цар Освободител", площад "Народно събрание", улица "6-ти септември" и мисленото продължение на улица "Аксаков" от улица "6-ти септември" до улица "Г. С. Раковски". 

 

Снимки: CityBuild.bg 

 

Ема Димитрова

 

 
още от Новини

още от София

още от Избрано