СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Очаква се до две седмици ремонтите в Зона 2 в София да приключат
 Facebook

Очаква се до две седмици ремонтите в Зона 2 в София да приключат15.05.2019 / 09:00 - CityBuild.bg

Това заяви главният архитект Здравко Здравков. Отлагане на дейностите по улиците "6-ти септември" и "Шишман" ще има заради "Топлофикация".

 

В събота зам.-кметът Дончо Барбалов съобщи, че в центъра се спира ремонтът по ул. "6-ти септември" и ул. "Шишман". Необходимо било „Топлофикация" да извърши ремонт на топлопровод, тъй като топлопреносната мрежа, която попада в зоната на двете улици, е от 70-те години на миналия век.

 

Още преди две години от "Топлофикация" са заявили, че в зоната няма да се правят ремонти, но когато е започнал ремонтът на ул. "Иван Вазов" на "Софийска вода", се е оказало, че трябва да се подмени шахта на кръстовището с ул. "Шишман". Последвали са поредица от изисквания и сега има ново за подмяна на топлопровод по ул. "6-ти септември" и "Шишман", което ще компрометира ремонта по зоната, стартиран от Столична община, каза главният архитект Здравко Здравков за БНТ. Сега ще бъде издаден Акт 10 за спиране на строителството по пътните платна и тротоарите, за да бъде избран изпълнител за подмяната на топлопровода.

 

 

Надявам се до края на май да приключим ремонта в Зона 2. Има много забележки, които трябва да бъдат отстранени, каза арх. Здравков. Има ново предложение от проектантите относно монтажа на пейките по отношение на монтажа им, каза още главният архитект на столицата.

 

 

14 кандидата има до момента в конкурса за площад "Света Неделя". Апелирам дебатът по проектите да бъде в ранна фаза, за да знаят хората какво ще предстои. До края на седмицата ще бъде представена Наредбата за градска среда, съобщи още главният архитект. Утре на пресконференция той ще отчете дейността си.

 

 
още от Новини

още от София