СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Очаква се скоро да е готов Mall Pernik
 Facebook

Очаква се скоро да е готов Mall Pernik26.02.2021 / 15:37 - CityBuild.bg

С проекта се доразвива комплекс “Елена” с търговско-обществени, офисни, административни, хотелски и културни дейности.

 

 

Mall Pernik на ул. "Св. Св. Кирил и Методий" 23 ще разполага с надземен паркинг. Площадът е оформен на нива чрез озеленени тераси и водна площ, има пешеходна рампа и места за почивка. Пристроени са четири нива към средния корпус на съществуващата сграда с идеята за обогатяване на пространствата чрез изграждане на система от нови търговски пасажи.

 

 

Площадното пространство преминава в интериора със светъл централен атриум с ескалаторна група и магазини. Малките и по-големи търговски обекти са организирани около основни "фокуси" за пешеходния поток. Интериорният проект е на Студио за архитектура и дизайн CREART.

 

 

Обектите в комплекса са с площ от 100 до 1 000 кв.м. В сутерена се разполага първото ниво на магазин за бяла техника, складова и обслужваща зона, свързана със стопанския вход от север и товарната рампа. На това ниво в източния висок корпус се разполага фоайето на офисите, свързано чрез градина на нива с площадното пространство. На тази кота се разполагат още фитнес и ресторант.

 

 

На партера се намират основният вход от юг, второто ниво на магазина за бяла техника, магазин за дамска мода, дрогерии, мобилни оператори, аптека, магазини за подаръци и аксесоари, алкохол и други. На това ниво са и входовете за западната офисна висока сграда и за търговските обекти в ниското западно тяло.

 

 

На първо ниво на източното високо тяло е оформено входно пространство с рецепция, лоби бар и ресторант на тризвездния хотел „Елит", както и подход към игралната зала. 

 

 

На второто надземно ниво се разполагат магазин за бельо, спортна мода и стоки, смесена мода, мъжка и дамска мода, козметика.

 

 

На трето ниво се разполага кинокомплекс с три зали и ВИП зала, оборудвана с фотьойли тип „реклайнър". На това ниво са и зоната за хранене с външна панорамна тераса-градина на юг, както и детски кът, детска мода и книжарница. На четвърто ниво от север се разполагат кинокабините и офисите на кинокомплекса.

 

 

Общата разгъната застроена площ на търговския комплекс е 19 450 кв.м. Проектът бе отличен като значим за Община Перник през октомври миналата година, когато основният инвеститор в проекта - фирмата "Ел Груп С" ЕООД, бе наградена от общината с престижния плакет за "Най-голям инвеститор". Изпълнител е строителна компания „Димел".

 

 

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Избрано