СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Очакват комисия да провери пропадналия строеж в "Овча купел"
 Facebook

Очакват комисия да провери пропадналия строеж в "Овча купел"17.09.2018 / 11:00 - CityBuild.bg

Той беше спрян от ДНСК заради отклонение от одобрените строителни книжа от фирмата „С. А. Г. Груп“ ЕООД.

 

Главният архитект на Столична община арх. Здравко Здравков сезира за случая Камарата на строителите в България. Камарата и Столична община ще инициират законодателни промени с мерки за санкциониране на строителни фирми, които допускат нарушаване на мерките за безопасност в строителството. Кметът на София Йорданка Фандъкова сезира Софийска градска прокуратура за строителната авария, допусната от фирмата „С. А. Г. Груп“ ЕООД.

 

 

На строежа край блок 412 в квартал "Овча купел" на 7 септември кола пропадна в изкопа на новострояща се сграда. Все още се очаква специална комисия да направи оценка на мястото. Това стана ясно от думите на председателя на комисията по устройство на територията и жилищна политика към Столичния общински съвет Силвия Христова. След обстоен преглед комисията ще зададе задължителни указания за недопускане на нови аварии и щети. Ще се изяснят обстоятелствата, при които е станала аварията, поясни Христова.

 

Припомняме, че седмици преди да стане аварията жители на квартал "Овча купел" организираха няколко протеста, защото се строи върху терен, предвиден за детска площадка, а Направление „Архитектура и градоустройство“ на Столична община стартира процедурата по изработване на задание за цялостен подробен устройствен план на ж.к. „Овча купел-1“.

 

 
още от Новини

още от София