СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Одобриха финансиране за развитие на туризма на територията на Община Сливен
 Facebook

Одобриха финансиране за развитие на туризма на територията на Община Сливен14.07.2020 / 10:27 - CityBuild.bg

Предвижда се възстановяване, консервация, реставрация и социализация на паметници на културата от „национално значение“.

 

Основната цел на проекта е разработване и маркетиране на цялостен, интегриран и жизнеспособен туристически продукт на Община Сливен под мотото „Сливен – изживей историята, почувствай природата“, който да представи различните обекти на културното наследство и природните богатства на града със значителен туристически потенциал за осигуряване на финансова устойчивост, опазване и популяризиране на културното наследство. В представения проект са предвидени дейности по възстановяване, консервация, реставрация и социализация на: Първа българска текстилна фабрика/Затворът/Държавна сукнена фабрика; Архитектурно-исторически комплекс – родна къща на Хаджи Димитър, хан, кафене, продавници; Къща – музей „Добри Чинтулов“; Музеен комплекс „Сливенския бит“; Късноантична и средновековна крепост „Туида“.

 

 

 

 

 

Фонд за устойчиви градове в ролята му на Фонд за градско развитие за регион Южна България подписа Договор за финансиране на проект: „Интегриран проект за развитие на туризма и подобряване на културната и историческа инфраструктура в Община Сливен“ с Община Сливен. Одобреното финансиране е в размер на 2 858 250 лв., от които 1 686 368 лв. са съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020“, предоставено чрез Фонд на фондовете. Проектът в общ размер на над 8,2 млн. лв. ще бъде финансиран с комбинирана подкрепа – заемно финансиране от ФУГ и безвъзмездна финансова помощ в размер на близо 5,35 млн. лв.

 

 
още от Новини

още от Страната