СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Одобриха финансови средства за ремонт на Автогара Плевен
 Facebook

Одобриха финансови средства за ремонт на Автогара Плевен03.08.2020 / 15:26 - CityBuild.bg

Предстои да започне процедура по обявяване на обществена поръчка и намиране на изпълнител на строително-монтажните работи.

 

В четвъртък миналата седмица общинските съветници одобриха Община Плевен да поеме дългосрочен дълг под формата на заем (кредит) за изпълнение на Проект „Основен ремонт на пл. „Свобода" и пешеходната ул. „Васил Левски" от пл. „Свобода" до пл. „Стефан Стамболов" на стойност не повече от 2 945 000 лева и Проект „Ремонт на сградата на Автогара Плевен и автобусните сектори" на стойност не повече от 1 900 000 лева. Осигуряването на собствен финансов принос от Бюджета на Община Плевен е до 5 %.

 

 

С други решения беше дадено съгласие за осигуряване на собствен принос от бюджета на Община Плевен на стойност до 464 860 лева за ремонта на ларгото. След нова актуализация и взети решения от проектантите БИ ЕС ПРОЕКТ ЕООД за намаляване на стойността и на част от СМР за обект ремонт на Автогарата и изграждане на нова навесна конструкция, съгласно изготвената подробна количествено-стойностна сметка, общата стойност за изпълнение на строително-монтажните работи е 2 703 788 лева с ДДС.

 

Съветниците решиха допълнителното финансово обезпечение на инвестицията да бъде осигурено чрез допълнително предоставяне от РФГР на част от средствата  до размера на 95 %, представляващи абсолютна стойност - 302 344,58 лева, и допълнително собствено участие - 5 %,  в абсолютна стойност - 15 912,87 лева.

 

 
още от Новини

още от Страната