СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Одобриха един от мегапроектите за Пловдив
 Facebook

Одобриха един от мегапроектите за Пловдив12.10.2017 / 12:20 - citybuild.bg

Проектът за "Развитие на железопътен възел Пловдив" е одобрен по Механизма за свързване на Европа.

 

НКЖИ е на етап усилена подготовка на процедурата за избор на изпълнител за "Проектиране и изграждане на участъци от железопътен възел Пловдив", съобщи news.plovdiv24.bg. Проектът представлява важна част от цялостната концепцията за рехабилитация и модернизация на железопътна линия Пловдив-Бургас и ще бъде реализиран в обхват и срокове съгласно стратегията на НКЖИ. Предвижда се модернизация на железния път, контактната мрежа и системите за сигнализация и телекомуникации с осигуряване на габарит за електрифицирана жп линия, обновяване и усилване на съществуващите съоръжения, както и изграждане на нови на местата на тези, които са с изтекъл жизнен цикъл и недостатъчна носимоспособност.

 

Планирано е изграждане на пътни надлези на местата на съществуващите автомобилни прелези, закриване на пешеходните прелези и изграждане на пасарелки или пешеходни подлези. Ще бъдат изградени и шумозащитни съоръжения в зоната на урбанизираните територии. Предвижда се доставка и монтаж на нови маршрутно компютърни централизации за гара Скутаре. В обхвата на проекта е включена дейността по проектиране и изграждане на комуникационен пробив под жп ареала на Централна гара Пловдив, свързващ бул. "Васил Априлов" и бул. "Македония.

 

 

 

 

 

 

 

Прогнозната дата за стартиране на договор за проектиране и строителство е в началото на април 2018 г. В стратегията на проекта се предвиждат 12 месеца за проектиране и стартиране на строителните дейностите в началото на 2019 г.

 

 
още от Новини

още от Страната