СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Одобриха насърчителни мерки за реализацията на проекта „Света София“
 Facebook

Одобриха насърчителни мерки за реализацията на проекта „Света София“03.08.2017 / 14:11 - citybuild.bg

Туристическият и развлекателен комплекс ще включва хотели, конферентни и изложбени зали, мол и зелени площи.

 

Правителството одобри Допълнително споразумение към Меморандум за разбирателство между правителството и „България Дивелъпмънт Холдингс Лимитед" ЕАД за изпълнението на приоритетния инвестиционен проект "Света София" в района на с. Равно поле и с. Мусачево в община Елин Пелин, област Софийска. С документа се определя пакет от насърчителни мерки за осъществяването на проекта по реда на Закона за насърчаване на инвестициите.

 

 

България Дивелъпмънт Холдингс Лимитед" ЕАД е дружество, учредено в началото на 2014 г. за целите на изпълнението на инвестиционния проект. Основната му дейност е строителство, изграждане и експлоатация на хотели, комплекси и жилищни сгради.

 

Общият размер на инвестицията се планира да бъде в размер на 1,59 млрд. лева за изграждането на 4 хотелски кули от по 30 етажа с общо 3000 стаи и 960 апартамента, шопинг мол, игрална зала, театър, арена, зала с игри за деца, закрит воден парк, покрита розова градина, параклис, ресторанти, конферентен и изложбен център, бална зала, поддържащи съоръжения, офиси, административна част, съоръжения за обучение на служителите и паркинг. След въвеждането в експлоатация на обектите по проекта се очаква да бъдат създадени около 1850 нови работни места.

 

 

 
още от Новини

още от София

още от Избрано