СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Одобриха трансформацията на ул. „Съборна“ в София
 Facebook

Одобриха трансформацията на ул. „Съборна“ в София25.06.2020 / 12:25 - CityBuild.bg

Ще има реорганизация на движението и паркирането, градски намеси и дребни козметични ремонти с увеличаване на пешеходната зона.

 

Снимка: CityBuild.bg

 

Столичният общински съвет одобри трансформацията на ул. „Съборна", като реорганизацията на движение се очаква да бъде въведена от 4 юли. Предложението е разработено от "Спаси София" и предложено от главния архитект Здравко Здравков и общинските съветници Кристиан Кръстев, Силвия Христова, Зафир Зарков и Борис Бонев. Целта на трансформацията е да се подобри пешеходното и велосипедното движение, като се оформи своеобразно трасе от НДК през площад „Света Неделя", ул. „Съборна", ул. „Иван Вазов" до Княжеска и до Борисова градина.

 

 

Тъй като ул. „Съборна" е част от проекта за реконструкция на пл. „Света Неделя" на арх. Масимилиано Фуксас, в улицата сега няма да бъдат инвестирани много пари за трайна и пълна реконструкция, а са предложени реорганизация на движението и паркирането на моторни превозни средства, градски намеси и дребни козметични ремонти с увеличаване на пешеходната зона.

 

 

 

 

 

Вижте проекта тук.

 

Ема Димитрова

 

 
още от Новини

още от София