СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Офисна сграда към производствен комплекс
 Facebook

Офисна сграда към производствен комплекс03.11.2015 / 15:40 - citybuild.bg

Проектът за сградата на "А и А Архитекти" спечели първото място във втория конкурс АРХ ИНОВА.

 

Студиото беше избрано да проектира иновативна сграда за един от големите производители на мъжка мода в България, която да предложи работна среда на световно ниво в Плевен. Сградата трябва да създаде подходяща творческа и работна атмосфера на служителите,  да допринесе за развитието на компанията и да я представи достойно в световната модна индустрия.

 

Сградата включва 4 надземни и 1 подземен етаж. На партера са разположени централна рецепция, зона за изчакване, шоуруми за излагане на модните колекции на марките. Над партера има три офисни етажа с отворен план, конферентни зали и зони за релакс. На третия офисен етаж са разположени мениджърските кабинети. В подземното ниво е разположен паркинг.

 

 

В източната част на сградата е проектиран атриум, който преминава през цялата височина на сградата, а достъпът до офисните етажи е през тераси със зони за релакс и мост, отворени към атриума. Образът и възприятието на сградата са изградени на базата на интерпретация на съвременен корпоративен минимализъм, включващ градация на впечатляващи вътрешни пространства с интимност и комфорт в работното пространство. 

 

 

Фасадата на сградата е максимално изчистена, с голямо-форматни тройни стъклопакети с ново поколение стъкла с високи енергийни характеристики. Единственият елемент, който нарушава изчистеният призматичен обем, е козирката над входа на сградата от видим бетон.

 

 

Бетонът, стъклото и стоманата са основните материали в интериора. Вертикалното ядро на асансьора е с видим бетон, както и колоните и гредите по етажите. На определени места се използват облицовки от естествено дърво.

 

Озеленяването играе също важна роля в оформянето на интериора. Освен по терасите и зоните за релакс по етажите, то присъства активно и в централната зона на атриума, където е разположена композиция за излагане на модели, включваща и водна площ.

 

 

Амбицията на проекта за офисна сграда в Плевен е да се нареди до най-добрите примери на корпоративни сгради от световната модна индустрия и да добави още един български град на архитектурната карта на Европа. 

 

 

Редактор: Ема Димитрова

 

 
още от Новини

още от АРТ