СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Официално бе открита многофункционална зала "Булстрад Арена" в Русе
 Facebook

Официално бе открита многофункционална зала "Булстрад Арена" в Русе24.07.2015 / 09:30 - citybuild.bg

Построяването на залата на разгъната площ от 26 253 кв. м. е най-мащабният публично-частен проект у нас.

 

 

Залата разполага с 5100 седящи места, капацитетът й е до 8000 души, а по време на събития в употреба може да влезе и теренът - както за спортни състезания от най-висок ранг (волейбол, баскетбол, хандбал, гимнастика, тенис), така и като допълнително пространство за публика с капацитет 2400 посетители.

 

 

Сградата разполага с шест надземни етажа, а уникално за съоръжението е, че под основната зала са изградени две мултифункционални тренировъчни зали, които могат да бъдат ползвани и за събития извън света на спорта. Цялото спортно оборудване - настилки, кошове, мрежи - е от професионален клас.

 

 

Залата разполага и с широки пространства за промоции, барове и заведения, както и с достатъчно място за комуникация и социализация на посетителите. Седем луксозни VIP ложи ще посрещат специалните гости, превръщайки я в най-голямата VIP зона в спортно съоръжение в България. За журналистите има изграден пресцентър, на разположение е и собствен паркинг за 1100 автомобила. Още подробности за залата - тук.

 

 

Три декара настилка са използвани при строителството. Плочите и паветата около залата са два цвята – почти стандартно сиво и тъмно бордо. За да постигнат нюанса на бордото, технолозите в лабораторията са ползвали за мостра обикновена химикалка. Цветът е измислен от проектантите – софийското архитектурно студио „Серафимов“. Уникалното при настилката е и технологията на производство - напълно автоматизирано, контролира се от компютър и рискът от човешка грешка е минимален. Всяка партида се тества за студоустойчивост, якост, изтриваемост и водопропускливост.

 

 

През миналата година за залата бяха отпуснати 9 млн. лева от държавния бюджет. Правителството гласува още 3,5 млн.лв. за подземните паркинги, които са на общината. На откриването на зала „Булстрад Арена" - Русе вчера вечерта премиерът пое ангажимент до края на годината да бъде проектиран четирилентов път, който да свързва град Русе с АМ „Хемус" до края на 2017 г. Това ще направи Русе съвсем различен град и предвид близостта до Букурещ, има изключителния шанс да се превърне в едно средище на културата и спорта, каза премиерът. 

 

 

 

Залата се намира на стратегическо място на 50-60 км от румънската столица, а Букурещ не разполага с такава съоръжение, затова преди нейното откриване министърът на спорта Красен Кралев и екипът от инвеститори презентираха арената пред румънския спортен министър Габриела Сабо. Очакванията са в бъдеще да се водят преговори с румънските промоултъри, за да се привлекат като бъдещи клиенти. 

 

 

Редактор: Ема Димитрова

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Избрано