СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Опера на Римския площад в Киноцентър Бояна
 Facebook

Опера на Римския площад в Киноцентър Бояна02.07.2020 / 16:27 - CityBuild.bg

Представления на вода, в планината и парка - Софийската опера и балет разширява лятната си програма с нетрадиционни сцени.

 

Снимка: Светослав Николов-Чапи. Мюзикълът "Мамма Миа! откри "Музи на водата" на езерото Панчарево на 26 юни. Сценография - Нела Димитрова-Стоянова.

 

Успоредно с мюзикъл, балет и опера в "Музи на водата" на понтона в езерото Панчарево, предстоят оперни подстановки на открито сред римските декори в Киноцентъра Бояна. „Опера в полите на Витоша" започва на 10 юли и продължава до 19 юли. Програмата включва постановките „Риголето", „Тоска", „Атила", „Норма", „Дон Карлос" и „Кармен".

 

 

 

 

 

 

Според директора на Софийската опера и балет акад. Пламен Карталов, оперните спектакли на открито са хомогенен синтез на оперното изкуство с природата и с изкуството на киното. Предстои предимно римски репертоар - действията на оперите „Тоска" и "Атила" например са свързани с Рим, а на "Норма" - с Галия, провинция на Римската империя.

 

 

„Музи на водата" и "Опера в полите на Витоша" са гостуващи сцени в рамките на 11-ото издание на летния фестивал "Опера в парка" на Военна академия "Г. С. Раковски".

 

 
още от Новини

още от АРТ