СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
КАБ все още чака отговор за Биеналето на архитектурата във Венеция
 Facebook

КАБ все още чака отговор за Биеналето на архитектурата във Венеция08.03.2019 / 17:18 - CityBuild.bg

Ако следващия месец няма резултат от министерствата, ще сме закъснели за участие, каза председателят на Камарата арх. Борислав Игнатов.

 

За надеждата за българско участие в Биеналето на архитектурата във Венеция през 2020г. разказаха от Камарата на архитектите на организирания от нея форум „Съвременни архитектурни практики в България" в рамките на АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА. Камарата може да организира българско участие и очаква отговор от министерствата на културата и на регионалното развитие.

 

 

За инициативата на КАБ страната ни да участва в следващото Биенале на архитектурата във Венеция през 2020г. разказаха в началото на февруари арх. Мартин Христов - зам. председател на УС на КАБ, и арх. Ивайло Петков от "Група Град". Арх. Христов каза, че Регионалната колегия на КАБ - София област е решила да отдели целия си бюджет, за да подпомогне българско участие. Общото събрание на КАБ също е взело решение да отдели средства за целта, като може да помогне с организирането на конкурс за български павилион. КАБ е наела и хора на граждански договори, които да следят въпроса.

 

Министерствата обаче си прехвърлят топката и ако следващия месец няма отговор от тях на писмото на КАБ, ще сме закъснели участие. От Румъния са склонни да участваме съвместно, но и това трябва да бъде синхронизирано с нашето правителство.

 

В нечетни години Венецианското биенале /La Biennale di Venezia/ е „Арт биенале", а всяка четна година /като миналата 2018г./ Венеция събира най-доброто от архитектурата. В цялата история на Биеналето за архитектура нашата страна има само едно официално появяване - през 2008г. с националния павилион "Bulgaria: The Young Architects".

 

Снимки: CityBuild.bg

 

Ема Димитрова

 

 
още от Страната

още от Новини