СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Още две електронни услуги ще предоставя НАГ
 Facebook

Още две електронни услуги ще предоставя НАГ31.03.2020 / 12:25 - CityBuild.bg

Те са заявяване и получаване на виза за проектиране и заявяване на разрешение за поставяне на преместваеми обекти и на рекламни елементи.

 

От вчера Направление “Архитектура и градоустройство” предоставя на всички граждани и представители на бизнеса на територията на Столична община възможността да се възползват от още две електронни услуги:

 

1. Заявяване на разрешение за поставяне на преместваеми обекти и на рекламни елементи. Повече информация за услугата може да видите тук. Може да изчислите предварително таксата на услугата тук.

 

2. Заявяване и получаване на виза, която представлява копие (извадка) от действащ подробен устройствен план. Повече информация за услугата може да видите тук. Може да изчислите предварително таксата на услугата тук.

 

Припомняме, че НАГ разработи и още една нова е-услуги: електронно заявяване за разрешение за строеж. За по-ефективна комуникация има възможност за връзка по имейл с всеки служител на направление „Архитектура и градоустройство“ и са съкратени сроковете за публикуване на издадени административни актове в регистрите на НАГ – от 3 дни на 1 работен ден. Създадена е възможност за районните администрации да публикуват Протокол Образец 2, Протокол Образец 3 и Груб строеж в Системата за издаване на административни актове. Информацията ще е публична в регистъра на разрешенията за строеж.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор

още от София