СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Още една висока сграда очаква столичния „Лозенец”
 Facebook

Още една висока сграда очаква столичния „Лозенец”21.04.2017 / 18:00 - citybuild.bg

34-етажна постройка изгражда „Артекс” срещу хотел „Маринела”.

 

 

В полемиките и обществения шум около сградата Парадайс Тауър, вследствие на което инвеститорите днес обявиха, че подготвят отворен международен архитектурен конкурс за проекта, на заден план остана новината за изграждането на още една висока сграда до хотел „Маринела". Това е 34-етажна жилищна сграда (с името "Златен век") на строителната компания „Артекс". 

 

Източник на визуализацията: Иво Божков

 

На изграждането на 120-метровата сграда с разгърната застроена площ 31.5 хил. кв.м обърна внимание общинският съветник Войслав Тодоров в деня, когато Столичният общински съвет одобри Подробния устройствен план във връзка с предвидената Парадайс Тауър. Историята на проекта на ул. "Златен рог" 10 и получаването на разрешение за строеж е дълга и може да я прочетете в „Капитал" тук. Засега в сайта на "Артекс Инженеринг" няма подробности за нея, както и визуализации.

 

 

 

Според главния архитект Здравко Здравков за района на "Лозенец" има искания за още три високи сгради само на метри една от друга: надстрояване на сградата на „Енергопроект", второ високо тяло на хотел „Маринела" (четете за казуса тук) и висока сграда на мястото на Българския червен кръст.

 

На схемата не е отбелязана 120-метровата 34-етажна сграда на „Артекс", чието строителство вече започна - между хотел „Маринела" вдясно и предвиденото високо тяло върху сградата на Български червен кръст. Вляво е очакващото одобрение дострояване на ниското тяло на сградата на "Енергопроект".

 

Ема Димитрова

 

 
още от Новини

още от Избрано

още от София