СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
ООН ще отбележи Световния ден на тоалетната
 Facebook

ООН ще отбележи Световния ден на тоалетната17.11.2017 / 17:25 - CityBuild.bg

По този повод Фондация We Are Water представя "Ръководство за строителството на тоалетни и кладенци", реализирано от техническия екип на Roca.

 

Световният ден на тоалетната - 19 ноември, е обявен за международен ден от Организацията на обединените нации с цел запознаване на обществото с въпроса. Кампанията на ООН за повишаване на информираността тази година е с тема "The poo journey" (Пътят на „акито"). Фондация We Are Water, запозната с положението на милиони хора по света, алармира за съществуващия хигиенно-санитарен проблем.

 

Днес фактите са тревожни в световен мащаб:

 

  • 80% от отпадъчните води, генерирани от обществото, се връщат в екосистемата, без да бъдат третирани или повторно използвани.
  • 1,8 милиарда души използват източник на питейна вода, който не е защитен срещу заразяване с фекалии
  • Само 39% от световното население (2,9 милиарда души) използват безопаснa санитарно-канализационна услуга, т.е. фекалиите са безопасно елиминирани на място или третирани външно
  • Около 60% от населението на света (4,5 милиарда души) нямат баня в дома си или имат такава, която не отвежда безопасно екскретите
  • 869 милиона души по света нямат достъпна тоалетна и дефекират на открито.
  • Като се осигури ползването на незамърсена вода, добра хигиена или се подобри канализацията, могат да се предотврят приблизително 842 000 смъртни случая годишно.

 

Фондация We Are Water, в сътрудничество с различни НПО, работи за подобряване на санитарните съоръжения в страните, където това е проблем или тема-табу и разработва образователни планове за подобряване на хигиенните навици. В рамките на Световния ден на тоалетната Фондацията ще представи ново "Ръководство за строителството на тоалетни и кладенци", което включва всички необходими елементи за осигуряване на безопасно, отговорно и устойчиво изхвърляне на отпадъците.

 

Повече от 7 години фондация We Are Water участва в разработката на различни санитарни проекти в различни точки на света. Техническият екип на Roca направи възможно реализирането на това "Ръководство за строителството на тоалетни и кладенци". Целта е  да се предложат ефикасни, независими, устойчиви, с нисък разход на вода и евтини решения, които да подобрят живота на милиони хора.

 

 

 

 

 

Още от създаването си международната Фондация We Are Water значително увеличи дейността си и осъществи съвместни проекти в над 21 страни по света, съсредоточени основно в Южна Азия и Тропическа Африка, които обхващат 1,648 милиарда души без достъп до достойни санитарни условия. Повечето от проектите са активни и в момента. Тяхната цел е облекчаване на отрицателните последици от липсата на адекватни водни ресурси и до момента над 540 000 души са облагодетелствани.

 

Фондация We Are Water има две основни цели. Първата е да повишава осведомеността и да насърчава дебат сред обществеността и организациите за необходимостта от създаване на нова култура на водата, за да се постигне справедливо развитие и устойчивото управление на световните водни ресурси. Втората цел е да се извърши цял набор от действия, които да се противопоставят на негативните ефекти от липсата на адекватни водни ресурси. Областите на дейността на фондацията включват участие в проекти за инфраструктура, образование, здравеопазване и научни изследвания, съсредоточени в най-нуждаещите се райони в света.

 

 
още от Новини

още от EuroBuild

още от Любопитно