СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
"Джи Пи груп" се отказа и от ремонта на трамвайното трасе на линия 5 в София
 Facebook

"Джи Пи груп" се отказа и от ремонта на трамвайното трасе на линия 5 в София15.10.2018 / 18:00 - CityBuild.bg

По-рано стана ясно, че фирмата се отказва да строи тунел "Железница".

 

Строителната фирма "Джи Пи груп" се е отказала от обществена поръчка на Столичната община за ремонт на трамвайното трасе на линия 5 по бул. "Цар Борис III", съобщи днес кметът Йорданка Фандъкова пред журналисти. В поръчката за ремонта от Съдебната палата до Княжево "Джи Пи груп" участваше в консорциума "Инфра груп 2018" заедно с "РВП Илиенци", като той беше класиран на първо място с оферта за 45.7 млн. лева. Парите за изпълнението се отпускат по оперативна програма "Региони в растеж".

 

"Процедурата все още не е приключила, като няма подписан договор. Вероятно за изпълнител ще бъде избран класираният на второ място", каза Фандъкова. На второ място е класирано обединението "София инфраструктура 2018", в която влизат испанската фирма "Марко Обра публика" АД и "Интегрирани строителни системи". Офертата на обедиението е за 47.5 млн. лева или с 1.4 млн. лева повече от класирания на първо място.

 

От февруари 2017 г. собственик на "Интегрирани строителни системи" е Владимир Пилчев. Справка в Търговския регистър показва, че той участва като съдружник в "Агрохолд инвест" с Владимир Владимиров-Житенски - акционер в "Джи пи холд" - собственик на строителната фирма. Седалището на "Агрохолд инвест" е на адреса на "Джи пи груп" на бул. "Черни връх". Пилчев е и управител на дружеството "Пи Ай", което притежава сградата, в която се помещава строителната група, пише "Дневник".

 

 
още от Новини

още от София

още от Избрано