СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Откриха най-голямата галерия в Пловдив
 Facebook

Откриха най-голямата галерия в Пловдив16.07.2019 / 09:30 - Citybuild.bg

„Капана"  се появи на мястото на бившия детски магазин „Снежанка".

 

Преустройството на пространството  продължи около 100-ина дни.

"Благодаря за прекрасната работа. Тази галерия е най-голямата в Пловдив към момента - 1000 кв. м", посочи кметът  на Пловдив  Иван Тотев по време на откриването на новата галерия. Той припомни и 20-годишната сага за града, която окончателно се решава чрез откриването на галерия "Капана" - тази с подялбата на бившия Детмаг "Снежанка". По думите му,  не е случайно и името на новото галерийно пространство. Идеята е то да се свърже със зоната отсреща - квартал "Капана", който чрез галерията се разширява.

Директорът на Градската художествена галерия Красимир Линков също благодари за добре свършената работа. Той припомни, че галерията се открива  с изложба. В нея са подредени над 110 картини живопис, които са част от фонда на местната администрация.

Ленков и екипът му са извършили селекция на над 250 творби, живопис и графика, на изтъкнати български художници като Кольо Витковски, Димитър Киров, Йоан Левиев, Енчо Пиронков, Атанас Згалевски, Георги Божилов - Слона и десетки други, подбирайки измежду повече от 2700 художествени произведения от богатия фонд на община Пловдив. Представителната изложба ще може да се види до 4 август, като входът е свободен.

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Избрано