СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Откриха интерактивна площадка за безопасност на движението във Видин
 Facebook

Откриха интерактивна площадка за безопасност на движението във Видин21.09.2020 / 15:30 - CityBuild.bg

Общата стойност на проекта е 3000 лв.

 

Съоръжението се намира в детска градина "Синчец“ и бе открито от заместник-кмета на Община Видин Борислава Борисова. На събитието присъства началникът на сектор „Пътна полиция“ Владимир Герасимов.

 

 

Новата площадка е изградена по проект, разработен от екипа на ДГ „Синчец“, модул "Площадки за обучение по безопасност на движението по пътищата", в рамките на Националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ на Министерството на образованието и науката. Общата му стойност е 3000 лв.

 

 

Борислава Борисова подчерта, че безопасността при движение по пътищата е актуална тема в гражданското общество и е важна задача на всички институции и на семейството. “Ние трябва да се грижим за нашите деца. Подобно съоръжение ще ги обучи на правилата, за да могат да се чувстват сигурни на пътя и в същото време дисциплинирани и отговорни участници в движението“, каза тя и благодари на екипа на детската градина и на фирмата за отличното изпълнение на проекта. 

 

 

Площадката е оборудвана с макетни варианти на пътища, кръгово кръстовище, велосипедни алеи, пешеходни пътеки, светофар и пътни знаци. 

 

 
още от Новини

още от Любопитно