СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Откриха изложба „ГрадАРТ" пред Народния театър
 Facebook

Откриха изложба „ГрадАРТ" пред Народния театър03.05.2018 / 11:28 - CityBuild.bg

На 32 постера може да видите художествени инсталации в градски пространства на 11 български града.

 

Характерни са ежедневните материали, впечатляващата мащабност и временният характер на работите, като всяка от тях е съобразена с местния контекст. Основната концептуална линия търси провокация в мисленето на местните общности към възможни артистични алтернативи във визията на градската среда.

 

Изложбата „Град Арт“ в Градската градина пред Народния театър „Иван Вазов“ е организирана от Център АЛОС. Инсталациите са създадени в уъркшопи на Добрин Атанасов и Любен Кулелиев, с участието на ученици от 12 училища по изкуствата към Министерството на културата от цялата страна. Реализациите са в рамките на Образователната платформа за съвременно изкуство "Паралелни стъпки, паралелни пространства". Основен партньор на Център АЛОС за създаването и функционирането на платформата е America for Bulgaria.

 

 

Повечето от показаните работи са част от по-големи културни събития, сред които „Европейска нощ на музеите“ в София, „Нощ на музеите и галериите“ в Пловдив, „Чудомирови дни“ в Казанлък, фестивалите „Включи града“ в Бургас, „Локация Център“ в Габрово, „Арт лято“ във Велико Търново и „Български фестивал на сливата“ в Троян. Представени са и реализации в Трявна, Смолян, Русе и Варна.

 

Изложбата е сред акцентите в кампанията на Център АЛОС за популяризиране на училищата по изкуствата сред местните общности чрез включването на дейности на ученици и преподаватели в местните културни календари.

 

Изложбата ще продължи до 14 май.

 

 
още от Новини

още от АРТ