СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Откриха надлеза над ЖП линията и бул. “Славянски” в Стара Загора
 Facebook

Откриха надлеза над ЖП линията и бул. “Славянски” в Стара Загора04.02.2019 / 09:30 - citybuild.bg

Лентата беше прерязана от премиера Борисов.


 

Реконструираното съоръжение с три моста улеснява достъпа на автомобили от центъра на града до индустриуалната зона и връзката с магистрала "Тракия". Към старите три ленти за движение е добавена и четвърта.

Мащабният ремонт е извършен с евросредства и приключи за 270 дни, посочи кметът на града Живко Тодоров. 

Трасето е с обща дължина от 550 м и е от изключителна важност за жителите на града. То свързва центъра с индустриалната зона и улеснява достъпа на автомобили към Стара Загора, както и от нея в посока автомагистрала “Тракия".

 

Изпълнението на проекта по изцяло реконструирания надлез над жп линиите и бул. "Славянски" в Стара Загора започна на 4 юни 2018 г., като обектът се открива предсрочно. Извършена е цялостна модернизация на пътния надлез, в чийто обхват попадат три мостови съоръжения. С изпълнението на проекта се повишава комфортът при движението в обособените бус ленти, намалява се рискът от инциденти и произшествия на пътя, постига се по-добра организация на уличното движение и уличната мобилност. Чрез реконструкцията градският транспорт става по-привлекателен, подобрява се безопасността на транспорта, очаква се и намаляване на задръстванията на движението.

 

Реконструкцията на съоръжението бе осъществена по договор за безвъзмездна финансова помощ за изпълнението на проект „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Стара Загора – ІІ фаза“, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020. 

 

„Немислимо е да вярваме, че със собствени сили може общината да направи един такъв голям проект. Благодарности на премиера и министрите, които ръководи за съдействието. Благодарности и на строителите, които положиха много усилия - положиха нови носещи греди, конструкцията на моста е изцяло рехабилитирана. Има още малко довършителни дейности, но за нас беше важно да пуснем движението, защото хората се измъчиха много да заобикалят през Индустриалната зона и по околовръстния път.“, допълни още Живко Тодоров.

 

 
още от Избрано

още от Новини

още от Страната