СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Откриха новата пътна връзка до Терминал 2 на летище София
 Facebook

Откриха новата пътна връзка до Терминал 2 на летище София09.01.2018 / 11:55 - CityBuild.bg

Тя е от бул. "Брюксел" до ул. "Мими Балканска" и включва път до Терминал 2 и две връзки с Терминал 1.

 

Булевардът има обща визия с досега изградения участък, има шумоизолираща стена и е с две платна. За него ще се грижи Летище София, към чиято структура новият пътен участък принадлежи, съвместно със Столична община.

 

 

"Проектът стартира през 2004 г., заварихме го в състояние, което не позволяваше той да бъде продължен, но съвместно със Столична община намерихме вариант", коментира днес министърът на транспорта Ивайло Московски. Той припомни, че дълго време обектът е бил консервиран, докато се намери финансиране.

 

 

"Това е много важен обект за столицата не само заради връзката с Летище София, но и заради това, че облекчава движението в града. Тази директна връзка от центъра на София до летището спестява на кв. "Дружба" и на Бизнес зоната много тежко движение и допълнителни емисии", посочи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

 

 

Строителството на отсечката беше рестартирано през 2015 г. с ревизия на проектите. Реалното й изграждане започна през септември 2016 г., а срокът за завършване беше удължаван няколко пъти. Трасето включва изграждането на директно скоростно шосе от бул. "Брюксел" до Терминал 2 на летище София и две пътни връзки до Терминал 1. Пътната отсечка е категория градска магистрала от ІІ клас с дължина от малко над километър, включително мостово съоръжение с дължина 350 м. Изпълнител е обединението "Брюксел 2015" ДЗЗД с партньори "ПСТ Груп" и “Транспортно строителство и възстановяване” (ТСВ). 13,7 млн. лева за проекта са от бюджета на Министерството на транспорта.

 

Още снимки от строителството вижте тук.

 

 
още от Новини

още от София