СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Откриха обновената зала “Васил Левски” в Пазарджик
 Facebook

Откриха обновената зала “Васил Левски” в Пазарджик23.02.2021 / 16:28 - CityBuild.bg

Спортният министър откри и обновената спортна алея в парк “Писковец”.

 

Зала "Васил Левски" беше реконструирано със средства от Министерството на младежта и спорта в размер на 124 236 лв. С изпълнението на проекта беше подобрено състоянието на залата, в която местния "Хебър" играе мачовете си от мъжкото волейболно първенство. Тимът е лидер във временното класиране на шампионата. С отпуснатите средства бе извършен ремонт на фасадата и покрива на сградата.

 

 

При откриването спортният министър припомни, че Министерски съвет отпусна 1,2 млн. лв. за реконструкция на стадион "Георги Бенковски", а в областта ще бъдат изградени три физкултурни салона, които ще бъдат построени в Професионалната гимназия по химически и хранителни технологии - гр. Пазарджик, СУ "Нешо Бончев" - гр. Панагюрище и СУ "Методий Драгинов" с. Драгиново, общ. Велинград.

 

Спортният министър се ангажира ММС да финансира закупуването на два тепиха за борба, които да бъдат използвани от клуба на бившия национал Георги Средков, както и килими и подиум с подова конструкция за клубовете по художествена гимнастика "Диляна" и "Диляна Прима". В залата ще започне ремонт на вентилацията, който е финансиран от спортното министерство.

 

В края на посещението си в Пазарджик спортният министър откри и обновената спортна алея в парк "Писковец". Посетителите могат да видят десетте най-успели местни спортисти през миналата година. За номер едно през 2020 г. беше избрана бадминтонистката Гергана Павлова, която стана абсолютна държавна шампионка за девойки до 19 г.

 

 

 
още от Новини

още от Страната