СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Откриха реставрирания дворец „Евксиноград“ и парковото пространство към него
 Facebook

Откриха реставрирания дворец „Евксиноград“ и парковото пространство към него22.12.2015 / 14:22 - citybuild.bg

Лентата преряза министър Лиляна Павлова.

 

Проектът е успешно изпълнен и в края на програмния период, в края на усвояването на програмата, той е факт. Бяха положени много усилия, но си заслужаваха, защото виждаме това прекрасно място. То ще отвори отново врати за посетители, но вече с един прекрасен, обновен облик, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова при откриването на обновения със средства от Оперативна програма „Регионално развитие" 2007-2013 г. реконструиран дворец Евксиноград и парковото пространство към него. 

Дворецът и крепостта, ботаническата градина, старата конюшня вече имат своя автентичен вид със своята 130 годишна история, нещо, което беше във фокуса на вниманието, защото финансирането по линия на ОП „Регионално развитие" беше за подкрепа, промотиране на туристически атракции с национално и световно значение, с фокус върху такъв тип уникални обекти, какъвто е Евксиноград, каза още тя.


Тази територия е смятана често за затворена и недостъпна за туристи и граждани. Сега смятам, че отваряме още по-широко вратите и всички ще имат възможност да го посещават, да го видят, подчерта регионалният министър. Варна и България трябва да се гордеят с такива сгради и такова културно-историческо наследство, категорична беше тя.
Павлова информира, че проектът е изпълнен при спазване на всички изисквания. 9,8 млн. лв. е бюджетът, с който Оперативна програма „Регионално развитие" 2007-2013 г. осигурява подкрепа за развитието на двореца „Евксиноград" и прилежащия му парк като конкурентоспособна туристическа атракция, която ще допринася за развитието на устойчив културен туризъм, разнообразяване на туристическото предлагане и увеличаване на ползите от туризма. 

 
още от Новини

още от Страната

още от Избрано