СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Откриха нов тренировъчен полигон за реакция при наводнения в София
 Facebook

Откриха нов тренировъчен полигон за реакция при наводнения в София16.09.2020 / 15:27 - CityBuild.bg

На него офицери, сержанти и курсанти ще се обучават за спасителни операции.

 

Новият тренировъчен полигон за реакция при наводнения е изграден на ул. „Пиротска" 171А до сградата на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН). На площадката са разположени 19 различни поста и съоръжения, включително изкуствени водоеми.

 

 

Проектът „Центрове за повишаване готовността на населението за реакция при наводнения" е финансиран по Оперативна програма „Околна среда" и е с общ бюджет малко над 39 млн. лв. С изпълнението му ще бъде постигнато намаляване на броя на районите със значителен потенциален риск от наводнения от 116 на 69. Жителите, които ще се ползват от мерки за защита от наводнения, са 91 114. 

 

 

Общата цел на проекта е повишаване капацитета на населението на национално ниво за действия при наводнения и последващи кризи, чрез създаване и развитие на инфраструктира и методологическа рамка за подготовка на населението за защита и справяне с последствията при възникването на наводнения. Ще бъдат ремонтирани и оборудвани 6 регионални обучителни центрове с учебни полигони в 6-те региона на планиране, които ще бъдат оборудвани за теоретични, практически и симулационни обучения за действия при наводнения и последващи кризи. Това са Северозападен район - Враца, Северен централен район - с. Гергини, Североизточен район -  Шумен, Югоизточен район -  Бургас, Южен централен район - с. Бошуля и Югозападен район -  София. Предвидено е съставяне на преподавателски състав, обучение на ученици, на възрастни хора, доброволци, НПО и бизнес организации и медии.

 

 

 
още от Новини

още от София