СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Ще открият втори завод на американска фирма в индустриална зона "Марица"
 Facebook

Ще открият втори завод на американска фирма в индустриална зона "Марица"23.03.2016 / 11:33 - citybuild.bg

"Сенсата България" се довери на „Технопанел” и избра за сградата си 100 мм стенни сандвич панели с изолационна сърцевина от MW.

 

 

На 8 април се очаква откриването на втори завод на американската фирма в индустриална зона "Марица" край Пловдив до Царацово, на застроена площ от 68 000 кв.м. Главен изпълнител на проекта е „Сиенит Холдинг" - един добър партньор на „Технопанел".

 

 

С построяването на завода водещият производител на сензорни елементи и електроника за автомобилостроенето инвестира близо 40 млн. щатски долара в купуването и застрояването на терена, както и планира откриването на нови 1500 квалифицирани работни места в рамките на две години. 

 

 

"Сенсата Технолоджис" е световен лидер в производството на сензори за автомобилната индустрия и стъпва в България през 2011 г. Тогава тя купува белгийската Sensor-Nite от групата ELEX за 225 млн. евро. Първият завод действа в Ботевград, където се произвеждат температурни сензори за гиганти като "Фолксваген", "Даймлер", "Волво", "Фиат" и "Дженерал Мотърс". Там работят 1850 души заедно с бизнес центъра в София, където има инженерингов екип и организация за обслужване на европейски клиенти. За тази година в Ботевград са направени близо 15 млн. щ.д. инвестиции.

 

Редактор: Ема Димитрова 

 

 
още от Новини

още от Страната