СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Ще откриват фабрика за електрически бойлери в Шумен
 Facebook

Ще откриват фабрика за електрически бойлери в Шумен03.05.2016 / 17:31 - citybuild.bg

В рамките на имота има изградени няколко производствени и складови сгради.

 

С инвестицията от 15 млн. лв. поделението за уреди "Теси" ще се удвои и ще може да произвежда над 1 млн. бойлера годишно, съобщи "Капитал". Новото предприятие ще е на 6 000 квадратни метра застроена площ. Новата инвестиция заедно с действащия завод и с логистичния терминал на "Теси" оформят общо 16 хил. кв.м застроени пространства на eдна от работните площадки на дружеството в Шумен, където се произвеждат електрически бойлери с марката ТЕСИ.

 

Новият обект е ситуиран в южната част, като по технологични съображения той е свързан с топли връзки и транспортен коридор към две от съществуващите производствени сгради. Обемът на административната сграда ще бъде ясно различим от останалите посредством своята геометрия и архитектурно третиране. Съществуващите и новопроектираните сгради формират един динамичен и допълващ се образ. Проектът е на "Иво Петров Архитекти". 

 

 

 

 

В момента се изгражда и завод за топлообменници (части за бойлерите) в Смядово, който трябва да бъде завършен през 2017 г. Досега в него са инвестирани 500 хил. лв., а до края на следваща година ще бъдат вложени още 1 млн. лв. 

 

 
още от Новини

още от Страната