СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
МРРБ отпуска още 3 млн. лв. за Аспарухово
 Facebook

МРРБ отпуска още 3 млн. лв. за Аспарухово19.06.2017 / 12:15 - citybuild.bg

В събота министърът на регионалното развитие огледа изградените със средства по фонд „Солидарност“ охранителни канали.

 

Министерството на регионалното развитие и благоустройство ще инвестира още 3 млн. лв. във ВиК в Аспарухово, стана ясно по време на посещението на министъра. След извършения оглед на изградените охранителни канали, той констатира, че проектът е успешно реализиран от общината.   

 

 

 

 

 

 

„Продължаваме работа - над 90% от процедурите по проектите по ОПРР са в ход, включително за инфраструктурата в Аспарухово. Това означава, че от средата на септември може да започнем работа за ремонта на „Народни будители", „Мара Тасева", „Първи май" - с подмяна на подземните комуникации, където има необходимост, с обновяване на междублокови пространства в района, с разширяване на парковата среда, с изграждане на детски и спортни площадки. Така ще създадем устойчива перспектива за развитие", каза кметът Иван Портних.

 

„Искам да подчертая, че Община Варна е добър партньор, с когото работим", каза Ласира Манастърли - директор на ЕБВР за България, която осигури част от средствата за ремонта на охранителните канали в Аспарухово. В момента банката и Община Варна водят преговори за финансиране на проекти за рехабилитация на определен брой улици и булеварди, включително  обновяване и модернизация на подземната инфраструктура.

 

 
още от Новини

още от Страната