СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Отстраняват забележките по проекта за благоустрояване на кв. „Запад” в Асеновград
 Facebook

Отстраняват забележките по проекта за благоустрояване на кв. „Запад” в Асеновград14.01.2020 / 12:21 - CityBuild.bg

Част от тях са запушени шахти, некачествено изпълнение на тротоари, детски площадки и спортни игрища.

 

От 6 януари фирмите, осъществили ремонтните работи по проекта за благоустрояване и облагородяване на асеновградския квартал „Запад”, отстраняват нередностите. Ръководството на общината направи множество забележки при извършения оглед и изпрати уведомителни писма до изпълнителите да предприемат действия. Част от установените нередности са запушени шахти, некачествено изпълнение на тротоарна настилка, детските площадки и спортни игрища. Наклонът на положената асфалтова настилка на една от улиците в квартала не отговаря на изискванията, поради което при валежи дъждовната вода влиза в блоковете. А кучешката площадка е обрасла в растителност.

 

Ремонтните дейности в квартала бяха спрени на 29 юли м.г. Проектът се реализира с евросредства, с изключение на Зона 5. За нея необходимата сума бе осигурена от спестен при провеждане на обществени поръчки финансов ресурс по Оперативна програма "Регионално развитие". Мотив за временно преустановяване на ремонтните дейности са били неблагоприятните климатични условия за засаждане на растителност.

 

Проектът бе реализиран с 5 000 000 лева безвъзмездна финансова помощ. Допълнително 1 000 000 лева бе националното финансиране. Община Асеновград не е съфинансирала проекта, но наложените финансови корекции трябва да бъдат платени именно от администрацията на града.

 

 
още от Новини

още от Страната