СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
КАБ се оттегля от журито на конкурса за пл. “Св. Неделя” в София
 Facebook

КАБ се оттегля от журито на конкурса за пл. “Св. Неделя” в София08.10.2018 / 16:10 - CityBuild.bg

Предожението той да е отворен за всички архитекти не беше прието от Столична община.

 

Камарата на архитектите се оттегля от журито на предстоящия конкурс за концепция за площад “Св. Неделя”, тъй като до участие в него ще бъдат допуснати само седем кандидата. Камарата направи предложение до Столична община конкурсът да бъде международен и отворен за всички архитекти по правилата на Архитектурния съвет на Европа, гарантиращи равнопоставеност и анонимност до обявяването на резултатите от журито, но то не беше прието.

 

 

"Не препоръчваме на своите членове да участват в конкурса, тъй като той не отговаря на минималните изисквания за честно и обективно състезание. Ще предупредим другите европейски камари чрез общата ни информационна система. Лошите резултатите в градската ни среда не са учудващи, когато някои общини са глухи за добрите световни практики", казват от Камарата на архитектите.

 

 

За Нова телевизия днес зам.-председателят на Камарата на архитектите в България Петкана Бакалова заяви, че обществената поръчка за концепция за за площад “Света Неделя“ не е за архитектурен конкурс, а за форма на конкурс, но с условия, които акцентират не върху професионализма на архитектите, а върху мениджърските умения на екипа. Тя предупреди, че ако не се реши проблемът в комуникацията между експерти и граждани, и за площада "Света Неделя" може да се очаква недоволство.

 

 
още от Новини

още от София