СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Отварят разширения бул. “Тодор Каблешков“ на 19 юли
 Facebook

Отварят разширения бул. “Тодор Каблешков“ на 19 юли16.07.2018 / 09:30 - CityBuild.bg

Ще бъде пуснато движението между бул. „Цар Борис III“ и ул. „Майор Горталов“ на вече четирилентовия булевард.

 

Полага се последният пласт асфалт, продължава работа по тротоарите. Изградена е нова канализация, обновен е водопровод, положено е ново осветление. Разделителната ивица ще бъде озеленена, а наесен ще се засадят и дървета.

 

 

Обектът ще се завърши изпреварващо, преди крайния срок, който е 20 юли. Предвидени са сериозни санкции за забавяне и качество, а гаранционният срок е пет години за пътна част и осем години за инженерната инфраструктура.

 

 

През миналата година бе извършено разширение на участъка от ул. "Братя Бъкстон" до магазин „Кауфланд".

 

Планира се след като бъде пуснато движението по бул. "Тодор Каблешков", да започне разширението на следващия етап на бул. "Монтевидео" от ул. "Боряна" до бул. "Никола Петков".

 

От днес започва изграждането на подлез в района на бул. "Пенчо Славейков" и бъдещата метростанция от III лъч. От неделя, 15 юли, ще се отвори за движение ул. "Георги Софийски". Частично ще се затвори за движение бул. "Пенчо Славейков" в участъка между бул. "Прага" и бул. "Витоша", където ще бъде използвано времето за изграждане на подлеза и ще бъде извършен и ремонт на бул. "Пенчо Славейков".

 

Работи се и по вътрешноквартални улици. Ремонтира се ул. "Резбарска" в район „Подуяне", която ще бъде обновена изцяло между ул. "Градинарска" и ул. "Първа Българска армия". В момента се работи също и по основни квартални улици като „Гюешево" в район „Възраждане", ул. "Феникс" в кв. "Овча купел", ул. "Хемус" в район „Слатина", планира се ул. "Боянска" от 15 юли, където първо ще бъде подменен водопровод.

 

 
още от Новини

още от София