СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Ден на отворените врати в "Софпроект" ще разгледа три проекта
 Facebook

Ден на отворените врати в "Софпроект" ще разгледа три проекта07.11.2018 / 16:14 - CityBuild.bg

Това е “София играе” за подобряване пространствата за игра, карта на веломрежата и план за действие за Манастирски ливади-изток.

 

На 8 ноември (четвъртък) екипът на "Софпроект" ви кани да вземете участие в първия ден на отворените врати в офиса на общинското предприятие, което отговаря за общия устройствен план на Столична община. Събитието е предназначено за всички експерти, активисти, студенти и хора с интерес и активно отношение към развитието на града. Те ще имат възможност да се запознаят с екипа, да научат повече за три от актуалните им проекти в момента и да се включат със своите предложения и идеи по тях.

 

 

Програмата за деня:

 

10:00 - 11:00 - "София играе"

Презентация на работата по стратегията „София играе" и информационната система за пространствата за игра в града.

 

Във връзка с работата по подготовката на стратегията „София играе", която има задачата да подобри цялостно пространствата за игра в Столична община, екипът на ОП „Софпроект - ОГП" работи по дигитална информационна система с карта на пространствата за игра в града. Картата има за цел да представи пространствата за игра на територията на Столична община, поддържани от районните администрации и дирекция Зелена Система. Като неделима част от тази система са включени училищата, детските градини и ясли с техните терени. Повече за картата и проекта, можете да научите тук: https://vizia.sofia.bg/2018/11/04/game-places/

 

 

12:30 - 13:30 - Архитектурна обиколка на Зона Б5

 

Една разходка с истории за това как е замислен и реализиран кварталът и как се е трансформирал през прехода и до днес. Начало в 12:30 пред главния вход на Mall of Sofia.

 

14:00 - 15:00 - "Веломрежата на СО"

Презентация и дискусия за велосипедната инфраструктура на Столична община.

 

Екипът на ОП „Софпроект - ОГП" създава карта на веломрежата на Столична община, която да служи като част от работата по проучването и събирането на данни за наличната велосипедна инфраструктура, оценката на нейното качество, и изграждането на методология за подобряването й. Крайният резултат от проекта ще е инструмент, който спомага управленските решения чрез приоритизиране на отделни проекти, оптимизиране на съществуващите трасета, както и определяне на нови връзки. Към момента картата има за цел да представи съществуващата велосипедна инфраструктура, включително: мрежа, паркинги, стоянки за велосипеди и др., както и заложените в ОУП разширения на мрежата. Повече информация можете да намерите тук: https://vizia.sofia.bg/2018/11/05/cycling-infrastructure/

 

 

18:00 - 19:00 - Манастирски ливади - изток

Презентация и дискусия за работата на екипа по планирането и картата на квартала.

 

Картата на Манастирски ливади-изток, разработена от ОП „Софпроект - ОГП, служи като опорен план на квартала. Картата представя различни слоеве с данни за различни аспекти на градската среда и градоустройството на квартала, взети от разнородни източници на информация. Тя има за цел да представи съществуващото състояние, отразявайки основно природни дадености, пространствени, социални и икономически аспекти, и очакваното в близко бъдеще развитие.

 

Степента на подробност на всеки от аспектите зависи от количеството и качеството на наличната информация. Занапред картата ще бъде надграждана с нови елементи и категории с цел детайлизиране и по-точен анализ на територията.

 

Картата на Софпроект за Манастирски ливади-изток е разработена като информационна основа, която ще послужи за детайлния план за действие за развитие на квартала. Екипът на общинското предприятие работи активно по тази задача с местната общност от квартала, както и със Съюза на урбанистите в България. Можете да я разгледате тук: https://vizia.sofia.bg/2018/11/06/manastirski-livadi/

 

 

Екипът на Софпроект очаква всички заинтересовани на 8 ноември в София, Зона Б5, бл.11, вх.Б, ет.18, за да погледнат на града в мащаб.

 

 
още от Новини

още от София

още от Избрано