СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Отвори Младежкият център със спортна зона в Пловдив
 Facebook

Отвори Младежкият център със спортна зона в Пловдив19.11.2015 / 16:38 - citybuild.bg

Той е изграден по Програма „Деца и младежи в риск”, финансирана по Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство.

 

Общата стойност на проекта е 2 901 299 лв., а размерът на безвъзмездната финансова помощ е 2 243 320 лв. Община Пловдив инвестира допълнително 657 978,71 лева за оборудване на центъра, който разполага с чисто нова модерна многофункционална спортна зона, включваща 3 игрища за футбол на малки врати, 2 игрища за баскетбол и едно за волейбол, 4 тенис маси, пътека за бягане и трибуни за зрители. Особено новаторско е решението да се изградят две съседни фитнес площадки. Едната е за младежи, които се стремят към спортно майсторство, а другата – за над 50-годишни пловдивчани. Уредите за възрастни са под тента, която да пази спортистите от дъжд и слънце. 

 

 

Модерната сграда в парк „Отдих и култура" разполага със 17 стаи за настаняване с 41 легла (включително и за хора в неравностойно положение), интерактивен образователен център, конферентна зала с 35 седящи места, прожекционна с озвучителна техника, компютърна зала с 14 работни места, 3 учебни зали, всяка с 12 седящи места, библиотека, открит паркинг с 47 паркоместа, от които 3 достъпни за автомобили на хора с увреждания.

 

 

В своето поздравление министърът на младежка и спорта Красен Кралев определи Младежкия център в Пловдив като уникален и изрази увереността си, че той успешно ще изпълни своето предназначение. В новоизградената триетажна сграда ще се провеждат обучения, ще се създават програми за реинтеграция на отпадащи от училище младежи, ще има клубове по интереси, свободен достъп до интернет и медийно базирани платформи, кръгли маси по проблемите на младежите в риск. Предвижда се гостуване на младежи от други европейски страни.

 

 

При изпълнението на проекта са използвани качествени материали, произведени в Холандия, Белгия и Англия. Само преди дни на територията на комплекса бяха засадени над 100 дръвчета от различни видове. В близост е и наскоро откритата модерна детска площадка, една от най-големите в града, изградени са нови паркоместа.

 

 

„Прекрасният резултат ни дава увереност да продължим да изграждаме подобни спортни комплекси, като вторият ще направим още догодина в зоната на Многофункционалната спортна зала „Колодрума“, заяви кметът инж. Иван Тотев. Целта е през мандата да бъдат изградени поне още 2-3 такива комплекса в различни части на града, които да бъдат притегателно място за пловдивчани да поддържат физическа форма. 

 

Редактор: Ема Димитрова

 

 
още от Новини

още от Страната